YELLOW-PROSECCO

WAT HEB JE NODIG VOOR EEN YELLOW-PROSECCO?

- Yellow limoncello (1,5 deel*)

- Prosecco (3delen)

- Verse basilicum blaadjes als garnering 

 

* 1 deel is 30 ml

 

HOE BEREID JE DE YELLOW-PROSECCO?

Deze cocktail maak je in het glas. Je begint dus met een mooi copa glas. Vul deze met ijsblokjes. Voeg als eerste ijskoude Yellow-limoncello uit de vriezer toe. Anderhalf barmaatje of een mini yellow. Daarna vul je het glas met Prosecco. Vers uit de fles zodat het goed bruist in je glas. Voeg nu verse basilicum toe als garnering. De basilicum ruik je heel goed als je straks je eerste slok gaat nemen. Om de smaken goed vrij te laten komen roer je de basilicum met een barlepel mee in het glas. Even proeven van je barlepel en als je drankje perfect op smaak is, is het tijd om de eerste slok uit je glas te gaan nemen!

 

 


Cocktail recepten

MET YELLOW LIMONCELLO


YELLOW-TONICA

WAT HEB JE NODIG VOOR EEN YELLOW-TONICA?

- Yellow limoncello (1,5 deel*)

- Tonic (3delen)

- Verse basilicum blaadjes als garnering

* 1 deel is 30 ml

 

HOE BEREID JE DE YELLOW-TONICA?

Deze Yellow-Limoncello Tonica is een ideale cocktail voor een aangeklede borrel met lekkere Italiaanse hapjes op een zondagmiddag. Het is een verfrissende cocktail op basis van limoncello en tonic die heel simpel te maken is. Voor de taste gebruik je verse basilicum. Even roeren en alle smaken komen vrij in je glas!

 

Let op: gebruik zeker niet te weinig Yellow en roer goed. De yellow zakt naar beneden in je glas omdat de drank zwaarder is dan de tonic vanwege het hogere suikergehalte.

 

 

 



YELLOW-TIRAMISU

WAT HEB JE NODIG VOOR EEN YELLOW-TIRAMISU VOOR 6-8 PERS.?

- 1 pak lange vingers

- 250 ml slagroom

- 250 gram mascarpone

- 50 gram poedersuiker (voor de echte zoetekauw een      schepje meer)

- 80 ml citroensap (vers geperst, dat is ongeveer het sap van 2 citroenen)

- 80 ml limoncello

- de rasp van 1 biologische citroen

- 1 biologische citroen extra voor wat rasp of mooie plakjes citroen ter decoratie

  

HOE BEREID JE DE YELLOW-TIRAMISU?

Beleg de bodem van een schaal met lange vingers. Meng het citroensap met de limoncello. Giet het mengels van citroensap en limoncello over de lange vingers en laat het intrekken. Klop de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker met elektrische mixer tot een mooi romig mengels. Voeg daar de rasp van 1 citroen aan toe om de citrussmaak van je gerecht te vergroten. Doe het mascarpone-mengsel in de schaal op de lange vingers. Maak het gerecht af met wat extra plakjes citroen of citroensap en zet het in de koelkast. Laat de tiramisu ongeveer een uurtje opstijven en serveren maar! Enjoy!

 

TIP: Voor een kids proof variant kun je de YELLOW ook vervangen door wat vers geperste sinaasappelsap. 



YELLOW-MARINADE

WAT HEB JE NODIG VOOR EEN YELLOW-MARINADE?

- 5 el azijn

- 2 el Yellow limoncello

- 5 el olijfolie

- 2 el mosterd

- 2 tenen gepofte knoflook

- 1 el milde paprikapoeder 

- 1 el piripiri kruiden

- Verse kruiden naar keus

  

HET MARINEREN

Doe de marinade in een plastic zak en doe de kip of vis erbij.

Knoop de zak dicht en masseer de marinade de in de kip of vis.

Laat het geheel nog min een half uur staan voor dat u de kip of vis gaat bereiden.



YELLOW-SCROPPINO

WAT HEB JE NODIG VOOR EEN YELLOW-SCROPPINO?

- Prosecco (2 delen*)

- Sorbet ijs (2 bollen)

- Yellow-Limoncello (1 deel)

* 1 deel is 30 ml

  

HOE BEREID JE DE YELLOW-SCROPPINO?

Een hemelse combinatie uit het warme Italie. De Yellow geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak. Niet voor niets hebben wij deze cocktail geselecteerd als de cocktail onder de cocktails het hele jaar door.